keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Salaattiateria

Joskus on mukava syödä lämpimän pääaterian sijaan salaattiateria. Monista kahviloista sekä ravintoloista saa todella maukkaita ja ruokaisia salaatteja, jotka ovat monella tapaa aivan täysipainoisia aterioita. Ollessani Helsingissä syömishäiriöyksikössä hoidossa, sain ravitsemusterapeutilta ohjeen, millaisella salaattiaterialla voin korvata pääaterian, mikäli joskus haluan näin tehdä. Tämä on mielestäni ollut hyvä apu, sillä tällä olen voinut perustella kotona läheisilleni, että voin lämpimän ruoan sijaan syödä aivan hyvin silloin tällöin pääruoksi myös salaattiaterian ilman, että energiansaantini jäisi vajavaiseksi. Varsinkin poikaystäväni on hyvin epäileväinen salaattiaterioita kohtaan, sillä se kuulostaa niin kevyeltä, mutta myös salaatista saa loistavasti ruokaisan. Tällöin olen tosin itse noudattanut aina sellaista periaatetta, että toisen pääaterioista tulee olla lämmin ateria.

Salaattiateria:
  • Saalaattipohja
  • 1/2 prk tonnikalaa / 1 dl fetajuustoa / 1,5 dl katkarapuja / 1,5 dl broilersuikaleita
  • 1 rkl öljypohjaista salaatinkastiketta tai 2 rkl kermaviilikastiketta
  • 10 cm pala patonkia
  • Lasillinen maitoa tai täysmehua
  • Hedelmä


Kotikaupungissani on muutama kiva kahvila, joista saa todella maukkaita salaatteja.  Olenkin usein hakenut itselleni salaatin joko lounaaksi tai päivälliseksi kotiin, tai sitten olemme käyneet ystävieni kanssa kahvilassa salaattilounaalla. Miksi sitten tästä ylipäätään aloin kirjoittamaan, on syynä huomiset lounastreffit juuri toisessa Riihimäen paikallisista kahviloista, Felix Cafessa, yhdessä ihanan lukijani kanssa:) Siellä salaatin saa koota erilaisista ruokaisista vaihtoehdoista, ja salaattia täydentämään annokseen kuuluu luonnollisesti salaatinkastike sekä leipä. Aiemmin en ole koskaan kyennyt leipää syömään leipäkammoni vuoksi salaattiaterian yhteydessä, mutta nyt sen aion varmasti tehdä! Kyseisestä kahvilasta saa lisäksi aivan uskomattoman hyviä jäätelöitä, joten voi hyvinkin olla, että toistemme rohkaisemana syömme kunnon jäätelöannokset lounaan päälle! Täytyyhän sitä nyt jälkiruoastakin huolehtia;)

<3:Laura

10 kommenttia:

  1. Voi ei, tuli taas niiin hyvä mieli tätä lukiessa! :) Mua alko jo kyllä vähän jännittää se huominen.. Jäätelöannos kuulostaa kauhean pelottavalta ja kuitenkin niin ihanan herkulliselta! Jäätelö on ollut aina suurin suosikkini makeista herkuista, nuorempana sitä menikin monta kertaa viikossa koko litra yhdeltä istumalta! :D Harmi etten siitäkään ole voinut enää nauttia pitkään aikaan.. Katsotaan miten huomenna käy!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pidä hyvä mieli päällä ja mennään niillä ehdoilla huomenna, mihin sinä pystyt:) Joten ei mitään paineita jäätelöstä! Katsotaan huomenna miltä tuntuu:) Huomista odottaen<3

      Poista
  2. Salaattiinhan voi laittaa pastaa/riisiä/couscousta, jolloin se on kalorimäärältään jo ihan tuhdimmankin ruoan tasoa!:)

    Itse syön todella usein salaatteja ja minulla niissä on kyllä kalorit joskus enemmänkin kuin normaalissa lämpimässä ruoassa. Itse laitan siis aina couscousta,fetaa ja salaatinkastiketta salaatteihin. Minusta salaattilounaan kuuluukin olla tälläinen! Pelkillä rehuilla ei nälkä pysy poissa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on aivan totta! Salaateista voi saada hyvinkin ruokaisan ja ravitsevan, kunhan vaan valikoi sinne oikeita aineksia! Itse olenkin joskus äitini rohkaisemana valinnut pastaa salaattiini, jotta se olisi täyttävämpi. Ja couscous, se vasta hyvää onkin! Teimme kerran katkarapu-simpukka-couscous -salaattia ja se oli todella hyvää, suosittelen:)

      Poista
  3. Moi Laura!Salaatit on mulla ainakin yleinen ruoka ja loistavaa kesäruokaa ja illanistujaisiin, vieraille suolaiseksi tarjottavaksi ruokaisat salaatit on just ihania, riittäviä ja helppoja. Juuri makaroni, tonnikala, kana, lohi, raejuusto, peruna, herneet, pavut, linssit,herkkusienet yms ovat mun yleisimpiä ruokaisemman salaatin aineita. Kermaviilikastike mis on esim currya, pippuria ripaus suolaa, rypsiöljyä tai etikkaa tms on ihana kastikepohja juuri ruokaisimmille salaateille. myös rypsiöljy (virgino) on hyvä salaatinkastikepohja vaikka se on öljyä se on niitä hyviä rasvoja ja rypsiöljyssä on paljon vitamiinia!! Mennään Laura joskus yhdessä salaatille taidan tietää mitä paikkaa tarkoitat sen salaatteja on moni kehunut.
    halauksin Inka

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Inka! Kiva kuulla sinustakin! :) Mukavaa, että olet seuraillut blogiani ja pysynyt matkassani mukana:) Mennään ihmeessä joskus yhdessä sinne syömään, kunhan vaan saadaan aikataulut yhteensopimaan! Salaattiateriasta tosiaan saa todella monipuolisen, kunhan vaan käyttää mielikuvitusta! Halauksia<3

      Poista
  4. Heippa! Minulla ei ole bloggerin käyttäjää, ja siksi joudun aina anonyymisti kommentoimaan. Olen kuitenkin ollut jo melko kauan lukijanasi, ja saanut apua teksteistäsi. Ajattelin, että voisiko sinulle meilailla joskus? Olisi mukava vaihtaa kuulumisia ym vähän paremminkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Luo ihmeessä google-tili, jonka avulla voit luoda nimimerkin:) Osaan sitten liittä kommenttisi juuri sinuun:) Se onnistuu helposti, kun painat "liity tähän sivustoon" -painiketta ja valitset siitä google-tilin. Se kyselee tietojasi ja lopuksi voit luoda itsellesi nimimerkin eli henkilöllisyytesi pysyy kyllä salassa! Olisi mukavaa jos tekisit sen:) Mutta voit toki lisäksi meilatakin minulle, jos haluat! S-postini on lauran_oma2@hotmail.fi

      Poista
  5. Käy joskus subwaylla syömässä, uskomattoman ruokaa. Itse ennen söin (jos söin) jossain roskaruoka-paikoissa, mutta kun kävin subwaylla syömässä: rakastuin siihen paikkaan.

    Todellakin suosittelen sulle joskus subwaylle menemistä, ellet ole jo käynyt. :)

    Haleja hurjasti <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Subwaylla on kyllä hyvää ruokaa ja olen sinne rohkaistunutkin jo menenmään:)

      Poista

Otan ilolla vastaan teiltä kommentteja: niiden avulla voimme vaihtaa ajatuksia sekä antaa vertaistukea toisillemme :)