lauantai 29. kesäkuuta 2013

Piknikhetki rannalla

Eilinen alkoikin meidän perheessämme spontaanilla piknikreissulla, kun Jarno sai kaveriltaan viestin, että haluaisimmeko liittyä heidän seuraansa rannalle pienen piknikin merkeissä. Ajattelimme, että kuulostaisi kyllä hyvältä, joten laitoimme itsemme valmiiksi ja olimme jo viidessä minuutissa matkassa - ehtisimme viettämään siis vielä yhdessä mukavan aamupäivän ennen Justuksen mummolaan viemistä sekä festarialueelle suuntaamista. Mukava aloitus viikonlopulle sekä Jarnon lomalle siis :)


Meitä odottelivat rannan tuntumassa Justuksen kaveri vanhempineen, joten pojat pääsivät jälleen heti moikkaamaan toisiaan - toisin sanoen hosumaan toisiaan kasvoihin :D Emme löytäneet äkkiseltään mitään kivaa piknikevästä meiltä kotoa matkaamme, mutta ystävillämme oli mukana kesäisiä makuja herneiden, mansikoiden ja kirsikoiden muodossa :)


Riihimäellä ei tosiaan ole vettä juuri lainkaan, mutta hieman syrjemmälle ajaessa tulevat pienimuotoiset järvimaisemat vastaan. Hirvijärven alue on itselleni tuttu lapsuudesta seurakunnan tyttöleirien myötä, mutta tällä kyseisellä, saman järven pikkuisella hiekkarannalla taisin käydä vasta lukioaikana ensimmäisen kerran, kun ystäväni minut siihen tutustuttivat. Monelle riihimäkeläiselle ranta on varmaan tuttu jo lapsuudesta, mutta meidän perheessämme ei varmasti edes tiedetty vielä silloin rannan olemassaolosta - täältäpäin kun emme ole kotoisin. Kyseiselle rannalle on kuitenkin sitten lukioaikoina tullut tehtyä pyöräreissuja sekä ajeltu autollakin aurinkoa ottamaan. Rannan vieressä on kallio, jossa on myöskin hyvä nauttia aurinkoisesta säästä :)

Itse olen ollut todella varovainen Justuksen ja auringon suhteen, eikä poika juuri ole auringossa oleillutkaan. Olen aina peitellyt pojan vaatteilla tai rattaissa kevyellä peitolla, mutta nyt uskaltauduimme olemaan hetken auringossa myös Justuksen kanssa, sillä aurinko ei vielä porottanut kuumasti eikä aivan täydeltä taivaalta. Tässä kuvassa vauhtiveikolta on lippis tippunut päästä, mutta muuten lakki pysyi visusti päätä suojaamassa ja uudet aurinkolasit nenällä :)

Eikö olekin herra varsin tyylikäs uusissa laseissaan? ;) Aiemmin ostin justukselle lasit ilman takaremmiä, sillä silloin en sellaisia löytänyt, mutta nyt alennusmyynneistä nappasin vielä takaremmillä varustetut lasitkin mukaani siinä toivossa, että ne eivät tarttusi heti pikkukätösiin ottaen niitä nenältä pois.

Tällaisissa tunnelmissa vietimme siis perjantaisen aamupäivän :) Seuraavalla kerralla täytyy lähteä porukalla ehdottomasti hieman pidemmäksikin aikaa ja varata ihan kunnon piknikeväät mukaan ja vaikka grillata nuotiopaikalla makkaraa :) Vaikka paikka onkin automatkan päässä, on matka sen verran lyhyt, että pienellä vaivalla pystyy mukavasti irtautumaan kotiympyröistä ja saamaan hieman erilaisia maisemia ympärilleen. Saisikohan jostain ostettua lisää keäspäiviä ennen töideni alkua, että saisin mahdutettua lomasuunnitelmiimme vielä lisääkin tällaisia kesähetkiä ihan omissa kotimaisemissa? ;)

<3: Laura

6 kommenttia:

  1. En tiiä miksi,mutta ihan kuin olisitte jossain ulkomailla tuossa rantakuvassa!(:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä olisi kyllä pieni spontaani loma ulkomaillekaan haitannut ;) Mutta toisaalta - ei myöskään Suomen kesää voittanutta ole :) Oikeasti Suomen kesä on aivan ihana ja tuntuu, että osaa vuosi vuodelta nauttia enemmän myös Suomen nähtävyyksistä ja tarjonnasta! :)

      Poista
  2. Onpa Justuksen lasit hienot!
    Aina pienille lapsille löytyy tuollaisia ihania vaatteita! Onko tuo ihan uimaranta,missä olitte?
    Ajattelin etten kyllä tiedä paikkaa,vaikka veli on asunut Riihimäellä jo 4 vuotta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, Justus kiittää ;)

      On joo ihan uimaranta, tosin melko pieni sellainen :) Ranta on siis Hirvijärven suunnalla ja matkalla sinne on pienet uimarantakyltit :) Vieressä on tosiaan myös kallio, mistä laskeutuu portaat veteen ja rannan tuntumassa on nuotiopaikka. Ihan kiva paikka siis :) Mutta tosiaan, paikasta emme mekään tienneet, ennen kuin paikalliset siihen tutustuttivat! Se on hieman syrjemmässä, joten sen vuoksi sitä ei kyllä löydä, ellei siitä tiedä!

      Poista
  3. Ihana tapa viettää ystävien kanssa keskellä aurinkoista päivää ja mitä mahtavempaa, että Justuksellekin löytyi leikkikaveri, vaikka tuskin heidän touhuja "leikkimiseksi" voi sanoa :). Makeet aurinkolasit Justuksella ja varmasti pysyy remmien kanssa paremmin päässä, kuin ilman remmejä.

    Mukavaa rokkia sulle Laura! Nauti täysin rinnoin, varsin mukava loman aloitus teille ja onneksi sääkin on aivan kohdillaan! :) Täällä Kuopiossa on menneillään viikon mittaiset viinijuhlat, niin samaisia esiintyjiä on täälläkin, kuin siellä Riihimäellä. Mukavaa aina käydä iltaisin ulkopuolella kuuntelemassa ja tiistaina taidan uskaltautua menemään sisäpuolelle kuuntelemaan Cheekiä ja Kaija Koota.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, ei tuota poikien touhua varmasti vielä ihan leikiksi voi hetkeen sanoa sanan varsinaisessa merkissä :D Mutta mukavaa tutustumista silti ja toisten lasten seuraan tottumista se kuitenkin jo on, mikä on todella kiva asia :)

      Oli kyllä ihan mahtava viikonloppu! Väsy hieman painaa, mutta mitäpä tuosta - niin sen kuuluukin :) Tänne tosin oli luvattu koko päiväksi kunnon sateita eiliselle, mutta sääukko yllätti positiivisesti ja sateet jäi tulematta :) Siinä vaiheessa ei viileys ja harmauskaan haitannut, vaan pääasia oli, että kuivana pysyttiin!

      Voi että, kuulostavat kyllä todella kivoilta nuo viinijuhlat ja myöskin hyvältä tuo esiintyjätarjonta! Cheeken keikka oli tuttuun tapaa todella hyvä eli suosittelen kyllä menemään ihan sisäpuolelle kuunntelemaan ja fiilistelemään sitä :) Kaija Koon itsekin näkisin kyllä todella mielelläni - ehkäpä vielä joskus näin käykin :) Jos päädyt artisteja kuuntelemaan, niin hyviä keikkafiiliksiä sinullekin! :)

      Poista

Otan ilolla vastaan teiltä kommentteja: niiden avulla voimme vaihtaa ajatuksia sekä antaa vertaistukea toisillemme :)