maanantai 26. elokuuta 2013

Viikon parhaat ♥

Takana on kahdeksan päivän sisällä seitsemän työpäivää sekä koko perheen läpikäynyt flunssa, mutta hengissä sitä kummasti yhä ollaan! Nyt onkin sitten aika hengähtää kahden päivän ajan vapaapäivien muodossa :) Viime viikko oli tosiaan melkoisen raskas, kun pikkumiehemme toi mummolareissultaan mukanaan flunssapöpön - Justuksen ensimmäinen flunssa oli siis kyseessä. Pari ensimmäistä yötä meni valvoen ja itkien, ja vain rintarepussa nukkuminen pystyasennossa oli mahdollista. Valvottujen öiden jäljiltä puoli kuuden heräämiset eivät kovin suurta herkkua olleet, mutta pääasia tietenkin oli, että muutoin Justuksella oli hymy herkässä ja iloinen mieli säilyi :) Seuraavaksi sairastuikin sitten Jarno ja myös itse olin melkoisen kipeä ja ainut vapaapäiväni menikin ikävästi flunssaillessa. Mutta paljon hyvääkin viikkoomme sekä hieman sitä edeltäväänkin mahtui! Valitusvirrestä siirrynkin sitten niihin viikon parhaisiin hetkiin ;)

♥ Viikon parhaat ruokakokeilut


Jarnon ruokakokeiluista olen saanut jälleen nauttia useampanakin päivänä edeltävien viikkojen aikana! Ensimmäinen ruokauutuus piti sisällään couscousta fetalla, paprikalla, punasipulilla ja basilicalla höystettynä. Tämä ihanuus sai rinnalleen kanaa tulisella ananaskastikkeella. Niin paljon pidin annoksen jokaisesta eri osasesta, että seuraavana päivänä töissä odotin ruokkista vieläkin innokkaammin kuin tavallisesti, kun tiesin eväsrasiani pitävän tätä herkkua sisällään :D Ja jälkkärijkokeiluna tälle annokselle oli mangoinen creme brulee :)



Toinen hauska ruokakokelumme sai ideansa pakkaseen lojumaan jääneistä katkaravuista. Jarno keitti katkaravut muun muassa valkosipulia sisältävässä liemessä, jonka jälkeen dippailimme tuoretta patonkia liemeen ja nautiskelimme ne kuorittujen katkarapujen kanssa :)

♥ Viikon paras hauskuuttaja

Viikon paras hauskuuttaja on kyllä ehdottomasti oma herra Justukseni :D Meidän minimiehemme on kyllä sellainen vipeltäjä että! Vaikka poikaa saakin olla vahtimassa ihan koko ajan, jaksan minä ainakin vielä tulla aina vaan niin hyvälle tuulelle pojan puuhailuista! Laatikot tyhjenee, kaikki mahdollinen revitään alas ja hieman vaarallisen oloiset seisoskeluharjoitukset milloin mitäkin vasten jatkuvat aiktiivisina. Kuten äitini sanoi - siitä se rajojen laitto pojalle alkaa!

♥ Viikon paras grillihetki


Uumoilin jo viikko sitten, että kolmikymppisillä grillatut makkarat jäävät luultavasti tämän kesän viimeisiksi, mutta eivät suinkaan! Viime viikolla äitini ehdotti veljeni perheen taloyhtiön pihassa olevan grillikatoksen testausta. Liityimme mielellämme pieneen grillausporukkaan mukaan, ja torstaina työpäivän jälkeen poljinkin suoraan grillailemaan. Myös Justus ja Jarno saapuivat pian kävellen kotoota paikalle. Niimpä iltapäivä sujui varsin hauskoissa merkeissä makkaraa paistaen ja äitini ostamilla jälkkäreillä herkutellen :) Suunnitteilla onkin jo uusintaotos tällekin viikolle!

♥ Viikon paras leffailta


Katsomme yhdessä leffoja melkoisen paljon, mutta siitäkään huolimatta en ole viime aikoina tykästynyt kunnolla yhteenkään näkemääni elokuvaan. Olisin halunnut jo aikanaan käydä leffassa katsomassa 21 tapaa pilata avioliitto -elokuva, mutten siihen mahdollisuutta saanut. Niimpä kävin sen meille yhtenä iltana Makuunista lainaamassa. Ja voi että, kuinka siitä tykkäsinkään - ihan paras elokuva aikoihin! Ennen en voinut kuvitellakaan nauravani elokuvaa katsoessani, mutta vuodet ovat herkistäneet naurulihaksiani ja nykyään hekottelen sarjoja ja elokuvia katsellessani ihan kiitettävästi :D Ja tämä elokuva kirvoitti kyllä ihan hyvät naurut, joten suosittelen! Leffailtaa meillä oli täydentämässä vielä Subin patongit ja minulla lisänä pussillinen irttareita :)

♥ Viikon paras rentoutus

Kun töiden alkaessa kärsin ikävästä hermopinteestä, totesin hierojan tulevan melkoisen tarpeeseen. Niimpä varasinkin ajan itselleni stressiniska-hierontaan, jossa olen käynyt rentoutumassa nyt jo pari kertaa. Olen pitkään etsinyt hyvää hierojaa itselleni ja nyt luulenkin sellaisen löytäneeni :) Olen ollut molempien kertojen jälkeen niin tyytyväinen ja oikeasti rentoutunut, että aion varmasti jatkossakin käydä samaisella hierojalla :) Rentoutumisestani kertoo paljon jo se, että olen molemmilla kerroilla lähes nukahtanut hierontapöydälle! Minä, joka ei meinaa nukahtaa mihinkään, ei sitten millään!

♥Viikon paras kohtaaminen

Viikon paras kohtaaminen oli samalla ehdottomasti myös paras ensitapaaminen sitten Justuksen syntymän Veljeni perheeseen syntynyttä pikkuprinssiä pääsimme tapaamaan ensimmäistä kertaa, kun herra oli viiden päivän ikäinen :) Tuollainen pieni ihminen on jotain niin ihmeellistä, että sitä nukkuvaa minimiestä olisi voinut vaan tuijottaa ja tuijottaa! En voinut olla itsekään lausumatta niitä sanoja, jotka niin moni pienen lapsen vanhempi lausui nähdessää aikanaan Justuksen: "miten joku voi olla noin pieni, onko meidänkin lapsemme ollut noin pikkuinen?". Ja voi että, kun miehen otti syliinsä - eihän se painanut juuri mitään! Kun otimme kuvia, joissa Justus ei malttanut olla lainkaan paikoillaan ja tämä toinen poitsu sen kun nukkui paikoillaan, niin jaksoi kyllä naurattaa ajatus, että pojat ovat samana vuonna synnyttyään "saman ikäisiä". Ehkä vielä pieni hetki menee, ennen kuin tässä iässä niin suuri puolen vuoden ikäero tasoittuu, mutta sitten pojista tulee aivan varmasti kyllä tosilleen niin mahtavat leikkikaverit että! :)



"Peiton alla posken nukka,
jalassa pieni sininen sukka.
Näin teille onni suotiin,
ikioma poika suotiin"

Pieninä ensituliaisina veimme Kuusamosta jo valmiiksi ostetut porotöppöset sekä suloiset ison pienen miehen kollarit :)

♥ Viikon paras mietelause

"Hymy, jonka annat,
palaa aina luoksesi"

Moni pitää mietelauseita - usein positiivisuutta pursuvia sellaisia - turhina ja jopa ärsyttävinä, mutta minä olen juuri sellainen, joka niistä hakee piristystä päivään ja vahvistusta positiiviselle mielelle :) Tykkään ostella nättejä kortteja kivoilla mietelauseilla, joten painoin myös tänään mieleeni hierontahuoneessa olleen positiivisen lausahduksen :) Pienillä ajatuksilla voi olla suuri merkitys. 

♥ Viikon paras päivän piristys

Tullessani aina töistä kotiin ja joskus töissäkin vielä ollessani, olen kysynyt Jarnolta, että miten heidän päivänsä on Justuksen kanssa mennyt. Vastaus on aina jarnomaiseen tapaan sama: "No hyvin tottakai!". Kun olin ollut vasta jokusen päivän töissä, aloin jo kyllästyä tähän vastaukseen ja sanoin toivovani saavani edes silloin tällöin pienen piristysviestin poikien kuulumisista töihin. Tässä yhtenä päivänä sainkin sitten kuvaviestin muodossa yhteiskuvan Juliuksesta ja Justuksesta, kun Jarno ja Justus olivat menneet vanhemmilleni lenkittämään päivän aikana Juliusta! Kyllä oli hyvä mieli äiskällä loppupäivän :) 

Tällaisia muistoja menneiltä päiviltä - nyt keskitytään vapaapäivien viettoon hetkeksi :) Toisaalta ajatus täysin tekemättömistä päivistä kotosalla voisi olla varsin hyvä leipäilyn kannalta, mutta toisaalta taas... Huomenna on päivä täynnä erilaisten asioiden hoitamista ja keskiviikkona matkaan tapaamaan Helsingin suunnalle ihanaa ystävääni Minniä, jonka kanssa olisi tarkoitus nauttia hyvä lounas ja käydä hieman kauhistumassa kauhuleffassa :) Kauhuleffoista taitaa tulla meidän oma perinteemme, sillä tämä on jo kolmas kauhuleffamme yhdessä reilun vuoden sisään - miehistämme kun ei ole kauhuleffoja katsomaan ;)

Ihanaa alkanutta viikkoa teille kaikille arki-ilojen kera! :) 

<3: Laura


8 kommenttia:

  1. Hymyssäsuin luin postauksesi ja muutamalle kohdalle nauroin ihan ääneen! Varsin ihana viikko ollut sulla takana, flunssasta ja töistä huolimatta!

    Itse kävin katsomassa 21 tapaa pilata avioliitto-leffan ihan elokuvateatterissa. Tykkäsin siitä todella paljon, joten täytyy ostaa joskus omaksi. Ehkäpä paras suomalainen rakkauselokuva minkä olen koskaan nähnyt :). Viime jouluna ostin ystävälleni joululahjaksi taulun, missä luki juurikin tuo "Hymy, jonka annat palaa aina luoksesi". :)

    Voih, tuota pientä pirpanaa. Vallan suloinen! Jäävät nuo töppöset ihan kakkoseksi, vaikka nekin todella ihanat ovatkin.

    Oikein mukavia vapaapäiviä sulle, Laura! Nyt rojahda sohvalle, laita jalat kattoon ja rentoudu! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä onneksi sitä jotain mukavaa aina päiviin sisältyykin, vaikka kiirettä pitääkin ja väsymyskin ehtii painamaan! Kunhan vaan muistaa nauttia niistä pikkujutuistakin :)

      Tosiaan, itse kyllä tykkään useistakin suomalaisista leffoista, vaikka moni suhtautuukin suomalaisiin elokuviin kovinkin nihkeästi! Katsoimme myös Härmän jokin aika sitten ja tykkäsin siitäkin kovasi! Kaksi hyvää suomalaista peräkkäin siis :)

      Täällä sohvalla istuskelen vadelmajogurttia sisälleen kätkevän suklaalevyn kanssa ja katselen Leijonan luolaa, johon olen ihan koukuttunut! Hyvää energiankeräystä tulevaa työviikkoa varten siis ;)

      Ihanaa viikkoa sinullekin! <3

      Poista
  2. Pienten lasten kuvat on aina niin ihania. Toisaalta oonkin tämmöne lapsirakas. :)
    Saat aina noi herkkukuvat näyttämään niin hyviltä! Meinaan tässä makuunin pussia.
    Oon aina ihan fiiliksissä, kun oon nähnyt jonku leffan ennen toista. Katon ehkä viis leffaa vuodessa :D Olihan tuossa hauskoja kohtia, mutta vielä en ole löytänyt sellaista ihan huippua just mun mieleen olevaa leffaa. En nyt toki voi sanoa, että yrityskään ois ollut kova.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pikkuiset ovat kyllä kieltämättä niin ihania <3

      Me taas katsomme paljonkin leffoja, mutta harvoin osuu kohdalle uutta leffaa, josta oikeasti pitäisi! Noudatankin sellaista kriteeriä, että jos leffan jälkeen tulee tunne, että sen voisi katsoa uudelleenkin, on se ollut oikeasti tosi hyvä! Nautinkin joidenkin leffojen katselusta aina vaan uudestaan ja uudestaan niihin kyllästymättä :)

      Poista
  3. Pitkästä aikaa pitää taas kommentoida! :) Tuo 21 tapaa pilata avioliitto oli kyllä tosi positiivinen yllätys, varsinkin kun leffoja tulee katsottua ainakin kerran viikkoon joko teatterissa tai harvemmin porukalla kotosalla :) Mutta herranjestas miten ihana kuva sinusta ja veljen pojastasi!Näytät ihan super hyvältä, äitimateriaalia kuumimmasta päästä, hah! ;D Miten olet muuten tuon nutturan tehnyt?
    Nautiskelehan vapaapäivistä, toivottavasti teillä on ihana päivä Helsingissä huomenissa :) <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, kiitos T! :) Ja tuo nuttura ja sen teko-ohje: kiedo ponnarilla mahdollisimman likaiset hiukset epämääräiselle sykerölle toivoen, etteivät muut huomaisi hiusten likaisuutta :D Eli tuo oli minun hätäkampaukseni, kun en töiden jälkeen ennättänyt ennen kyläilyä hiuksia pesemään! Itsekin naureskelin kuvanoton jälkeen, että ompa harvinaisen edullinen kuvakulma minulle :D

      Minä nautiskelen tosiaan vapaapäivistäni ja keräilen taas energiaa tulevaa työviikkoa varten :) Ihanaa viikkoa sinullekin! <3

      Poista
  4. Taas postauksestasi tuli tosi hyvä fiilis, hyvää viikkoa sulle! :)

    http://tomorrowiwill-laugh.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa kuulla :) Kivaa loppuviikkoa sinullekin! ♥

      Poista

Otan ilolla vastaan teiltä kommentteja: niiden avulla voimme vaihtaa ajatuksia sekä antaa vertaistukea toisillemme :)